Zásady zpracování osobních údajů

1.       Kdo jsme?

Jsme společnost ALTAMENTE, s.r.o., která sídlí na adrese Padovská 585/6, Horní Měcholupy, 109 00 Praha 10, IČO: 279 36 210, a která provozuje webovou stránku www.rodokmeny.cz, kterou jste pravděpodobně navštívili, a proto se dostali i k tomuto dokumentu.Nadále se v tomto dokumentu budeme označovat jako „Správce“ (popřípadě i jako „my“, aby se Vám dokument lépe četl) a Vás budeme označovat jako „Vy“, někdy také jako „subjekt údajů“).

2.       Co je toto za dokument a co zde naleznu?

Pokud navštívíte naše stránky a brouzdáte na nich, dochází v rámci této činnosti ke dvěma skutečnostem – k ukládání cookies a také ke zpracování osobních údajů (hlavně pokud vyplníte kterýkoliv z našich formulářů).S ohledem na to jsme takzvaným správcem osobních údajů a máme tak milou povinnost Vás informovat o tom, jak Vaše osobní údaje zpracováváme.V tomto dokumentu tak naleznete zejména dvě věci:
  • informace o cookies, které mohou být uloženy do Vašeho prohlížeče, včetně souvisejících informací; a
  • informace o zpracování osobních údajů (tedy dokument, který má náležitosti dle čl. 13 obecného nařízení o ochraně osobních údajů, tedy GDPR, a ve kterém Vás informujeme např. o účelech a době zpracování, ale také o tom, jaká máte práva).

COOKIES

3.       Co jsou to Cookies?

Ve virtuálním světě se pojem cookies používá pro malý a krátký textový soubor, který se při návštěvě webových stránek uloží do Vašeho prohlížeče. Takový malý a krátký soubor nám pak dává informace např. o tom, jaký používáte prohlížeč, jaký jazyk preferujete a umožňuje nám tak Vám zobrazit webovou stránku tak, aby to pro Vás bylo příjemné.Mimo to existují i další typy cookies, jako jsou reklamní cookies či analytické cookies, které nám umožňují vytvářet agregované statistiky a díky tomu pak upravovat naše stránky tak, aby to bylo pro všechny příjemné.

4.       Jaké jsou typy cookies?

Cookies můžeme dělit na několik různých typů, přičemž pro nás je nejdůležitější, následující dělení:
Typ cookiesVysvětlení
NezbytnéNezbytné cookies jsou takové, bez kterých by webová stránka na Vašem prohlížeči vůbec nefungovala. V zásadě na takové cookies ani nedopadá legislativa týkající se ukládání cookies (k tomu však viz dále).
AnalytickéAnalytické cookies nám pomáhají poznat, jak uživatelé naše stránky využívají a interagují s nimi. V zásadě nám umožnují sbírat neškodná data o tom, typově kdo a jak naše stránky využívá.
ReklamníReklamní cookies nám umožnují Vám zobrazovat relevantní reklamy tak, že si pamatují, kdo jste a co se Vám líbí.
OstatníV rámci cookies existuje spousta dalších drobných kategorií, které lze používat za různými účely, ale nemá smysl je dále obecně rozebírat.
Jaké konkrétní cookies používáme naleznete níže.

5.       Jaké používáte Cookies a za jakými účely?

Je to jednoduché, cookies které používáme naleznete v tomto seznamu:
TypNázevDoménaPopisDoba
NezbytnéIs_smartpushRodokmeny.czTuto cookies ukládá Litespeed Server a jejím jediným účelem je umožnit uložit Vaše nastavení tak, aby Vám byla stránka správně zobrazována2 měsíce
Analytické_garodokmeny.czTuto cookies ukládá Google analyitics, která následně dělá statistiky o Vaší návštěvě a umožňuje nám vytvářet reporty2 roky
_gadsRodokmeny.czTato cookies pomáhá měřit návštěvnost a také zobrazování reklam, aby Vám nebyly zobrazovány reklamy, které jste už třeba viděli nebo nechcete vidět1 rok a 24 dní
Reklamnítest_cookie.doubleclick.netTato cookies je používána v rámci doublick.net a jejím jediným účelem je zjistit, zda Váš prohlížeč umožňuje ukládání cookies15 minut
IDE.doubleclick.netTato cookies obsahuje informace o tom, jaké navštěvujete stránky před příchodem na naše stránky, aby Vám byly zobrazovány pouze relevantní reklamy1 rok a 24 dní
Ostatní_ga_SG24S60FZCrodokmeny.czTuto cookies ukládá Google analytics, která následně dělá statistiky o Vaší návštěvě a umožňuje nám vytvářet reporty2 roky
_GRECAPTCHArodokmeny.czTato cookies obsahuje monitorovací informace a slouží k vyhodnocování robotického nebo automatizovaného chování. Slouží jako prevence proti spamu v odesílaných formulářích.1 rok
Legislativa týkající se ukládání cookies není úplně dokonalá, přesto Vás chceme o všem poctivě informovat a sdělit Vám, že pokud Váš prohlížeč umožňuje ukládání cookies, můžeme výše uvedené cookies do Vašeho prohlížeče uložit i bez Vašeho souhlasu, pokud Vás o tom informujeme a dáme Vám možnost takové ukládání vyloučit (viz postup níže).

6.       Mohu Cookies nějak vyloučit?

Ano, ukládání cookies můžete odmítnout a následně i smazat volbou nastavení Vašeho internetového prohlížeče. Návody naleznete u nejpoužívanějších prohlížečů zde:

ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

 

7.       Co to jsou osobní údaje?

Definice osobních údajů je poměrně složit (osobní údaje jsou informace o identifikované, či identifikovatelné osobě). Pokud bychom to měli co nejvíce zjednodušit, tak osobní údaje jsou všechny informace, které jste nám sdělil/sdělila anebo je o Vás máme. Pro účely tohoto dokumentu uvádíme následující příklady:
Kategorie osobních údajůPříklad
Identifikační údajeJméno, příjmení, apod.
Kontaktní údajeTelefonní číslo, e-mail, adresa, apod.
Adresní údajeAdresa sídla či bydliště
Obsah komunikaceInformace, které nám sdělíte v případě, že nám zašlete zprávu či vyplňuje formulář
Informace o službě či produktuV případě, že našim prostřednictvím objednáváte služby, tak informace, které se týkají objednávaného produktu apod.
Výše uvedené kategorie jsou pouze příklady, neznamená to, že o Vás zpracováváme všechny výše zmíněné osobní údaje. Naopak – jaké o Vás sbíráme osobní údaje se dozvíte v konkrétních případech uvedených níže.

8.       Na základě čeho můžete zpracovávat moje osobní údaje?

Za jakých podmínek o Vás můžeme zpracovávat osobní údaje je dáno přímo GDPR. Vaše osobní údaje můžeme (někdy i musíme) zpracovávat z následujících důvodů:
  • dali jste nám k tomu souhlas;
  • zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy, kterou mezi námi uzavřeme, nebo se chystáme uzavřít;
  • zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na nás vztahuje;
  • zpracování je nezbytné pro ochranu Vašich životně důležitých zájmů (popř. jiné fyzické osoby);
  • zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu, nebo při výkonu veřejné moci, kterou jsme pověřeni;
  • zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů, a to našich nebo třetí straně.
  • Na základě jakého právního titulu Vaše osobní údaje zpracováváme zjistíte níže pod otázkou č. 9.

9.       Jak o mě zpracováváte osobní údaje, po jakou dobu a proč?

O tom, jak a kdy zpracováváme osobní údaje, máte plně pod kontrolou Vy. Před každým sběrem osobních údajů je uvedena krátká věta, ve které Vám říkáme, za jakými účely budeme Vaše osobní údaje zpracovávat.Vyplnění objednávkového formuláře:
ÚčelRozsah zpracováníPrávní titulDoba zpracování
Uzavření a plnění smlouvy, včetně související komunikaceIdentifikační údaje;Kontaktní údaje (e-mail);Informace o službě či produktuNezbytnost pro splnění smlouvyPo dobu trvání smlouvy, nejdéle 3 roky po skončení smlouvy
 Pokud od nás něco nakoupíte nebo objednáte, potřebujeme k tomu některé z Vašich osobních údajů. Bez nich nejsme schopni s Vámi smlouvu uzavřít ani dále o plnění smlouvy s Vámi komunikovat.Vyplnění objednávkového formuláře spolupracujících podnikatelů:
ÚčelRozsah zpracováníPrávní titulDoba zpracování
Zprostředkování poskytnutí produktu a služby od třetí sobyIdentifikační údaje;Kontaktní údaje (e-mail);Informace o službě či produktuSouhlasPo dobu udělení souhlasu, nejdéle po 3 roky po vyplnění formuláře
Pokud se rozhodnete vyplnit objednávkový formulář k objednání služby třetí osoby na našich stránek, potřebujeme k tomu Váš souhlas. Aby totiž vše mohlo fungovat, musíme předat této třetí osobě Vaše osobní údaje a bez Vašeho souhlasu se neobejdeme.Pokud nám tyto údaje nesdělíte, nemáme bohužel možnost Vás propojit a Vaši poptávku zaslat.Kontaktní formulář
ÚčelRozsah zpracováníPrávní titulDoba zpracování
Zodpovězení dotazu, včetně související komunikaceIdentifikační údaje;Kontaktní údaje (e-mail);Informace o službě či produktuOprávněný zájem1 rok od zaslání dotazu
Pokud nás kontaktujete skrz náš kontaktní formulář (nebo i jinak), zpracováváme Vaše osobní údaje. Tyto osobní údaje potřebujeme k tomu, abychom Vám mohli odpovědět a komunikovat s Vámi.To vše probíhá na základě našeho oprávněného zájmu, který spočívá v tom, abychom mohli s Vámi komunikovat.Marketing
ÚčelRozsah zpracováníPrávní titulDoba zpracování
Oslovení s naší nabídkou služeb, zaslání newsletteru a související komunikaceIdentifikační údaje;Kontaktní údaje (e-mail);Informace o službě či produktuOprávněný zájem, popř. souhlasPo dobu 3 let od posledního kontaktu, nebo po dobu trvání marketingového souhlasu
V případě, že od nás nakoupíte, popř. nám k tomu dáte souhlas, moc rádi Vám sem tam pošleme newsletter či jiný e-mail, ve kterém Vám sdělíme, co je u nás nového. Takové sdělení pak splňuje definici obchodního sdělení a abychom Vám jej mohli poslat, potřebujeme k tomu Vás souhlas, nebo takto můžeme postupovat i bez souhlasu v případě, že už jste u nás v minulosti něco nakoupili.V takovém případě může v rámci zpracování osobních údajů docházet např. k profilování, kdy Vám nechceme posílat zprávy, které Vás nebudou zajímat, nebo které pro Vás nejsou relevantní.

10.   Kdo má k osobním údajům přístup?

K Vašim osobním údajům přistupujeme zodpovědně jako by se jednalo o naše údaje, přičemž v naprosté většině případů k nim máme přístup pouze my, popř. naši zaměstnanci a osoby v podobném postavení. V některých případech však pověříme jinou osobu, která pro nás osobní údaje zpracovává, přičemž v takovém případě máme s danými osobami uzavřené příslušné smlouvy. V dalších případech (zejména v případě zprostředkování) Vaše osobní údaje s Vašim svolením předáváme společnostem, jejichž produkty či služby Vám zprostředkováváme.
PříjemceDůvod zpřístupnění
Poskytovatel analytických a statistických nástrojůTento poskytovatel nám umožňuje tvořit přehledy pro zlepšování našich stránek.
Poskytovatel služby či produktuV případě, že chcete, abychom někomu přeposlali Vaši poptávku, předáváme této osobě Vaše osobní údaje

11.   Jaká mám práva?

V rámci GDPR máte samozřejmě několik práv, která můžete uplatnit v závislosti na tom, na základě jakého právního základu Vaše osobní údaje zpracováváme. Pro přehlednost proto uvádíme následující tabulku, která Vám pomůže rozpoznat, jaká práva můžete uplatnit či nikoliv (s ohledem na skutečnost, že ne všechny právní tituly jsou přiléhavé si dovolujeme uvést pouze ty relevantní):
Právo na:SouhlasSplnění smlouvySplnění právní povinnostiOprávněný zájem
přístupAnoAnoAnoAno
opravuAnoAnoAnoAno
výmazAnoAnoAnoAno
omezeníAnoAnoAnoAno
přenositelnostAnoAnoNeNe
námitku proti zpracováníNeNeNeAno
odvolání souhlasuAnoNeNeNe
stížnost k ÚřaduAnoAnoAnoAno

11.1.            Právo na přístup

Máte právo získat od nás potvrzení, zda zpracováváme či nezpracováváme vaše osobní údaje. Pokud Vaše osobní údaje zpracováváme, máte právo získat přístup ke zpracovávaným osobním údajům a zároveň právo získat kopii takových osobních údajů.

11.2.            Právo na opravu

Snažíme se zpracovávat pouze aktuální informace o Vás a ty chybné po opravě vymazat. To však nebrání tomu, abyste nás sami požádali o opravu osobních údajů, které již nejsou aktuální, či jsou chybné.

11.3.            Právo na výmaz (právo být zapomenut)

V případě, že vaše osobní údaje nepotřebujeme, ihned je mažeme. To však nic nemění na tom, že máte právo, abychom bez odkladu vymazali (popř. anonymizovali) vaše osobní údaje, a to za předpokladu, že je dán některý z následujících důvodů:
  • osobní údaje již nejsou pro dané účely výše potřeba;
  • odvoláte svůj souhlas se zpracováním osobních údajů;
  • vznesete námitku proti oprávněnému zájmu a my vyhodnotíme, že tento oprávněný zájem nepřevažuje nad Vašimi právy (v případě marketingových účelů na základě oprávněného zájmu tyto údaje vymažeme ihned);
  • zpracování bylo protiprávní;
  • výmaz nám ukládá právo České republiky či právo EU.
Toto právo však není absolutní, někdy totiž vaše osobní údaje nemusíme/nesmíme vymazat, je tomu tak v těchto případech, kdy je zpracování nezbytné:
  • pro výkon práva na svobodu projevu a informace;
  • pro splnění zákonné povinnosti;
  • z důvodu veřejného zájmu v oblasti veřejného zdraví;
  • pro účely archivace ve veřejném zájmu, pro účely vědeckého či historického výzkumu či pro statistické účely;
  • pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků.
Je však dost možné, že žádný z případů výše vůbec nenastane, takže nemusíte mít obavy, že bychom Vaše osobní údaje nevymazali.

11.4.            Právo na omezení zpracování

Zároveň máte právo, abychom omezili zpracování osobních údajů, a to v jednom z těchto případů:
  • popíráte přesnost osobních údajů, a to na dobu potřebnou ke ověření jejich přesnosti;
  • zpracování je protiprávní, odmítnete výmaz osobních údajů a budete vyžadovat omezení jejich použití;
  • již osobní údaje nebudeme potřebovat pro účely zpracování, ale vy po nás budete požadovat jejich uchování pro určení, výkon nebo obhajobu právních nároků;
  • vznesete námitku proti oprávněnému zájmu, a to až do doby posouzení její oprávněnosti.

11.5.            Právo na přenositelnost

Ačkoliv to zní zvláštně, v případě, kdy Vaše osobní údaje zpracováváme automatizovaně a zpracování je založeno na souhlasu nebo nezbytnosti pro splnění smlouvy, máte právo na tzv. přenositelnost. Právo na přenositelnost Vám zaručuje, že údaje, které jste nám poskytly, Vám předáme v běžně používaném a strojově čitelném formátu, popř. tato data předáme jinému správci, kterého nám označíte.

11.6.            Právo na námitku proti zpracování na základě oprávněného zájmu

V případě, kdy zpracováváme Vaše osobní údaje na základě oprávněného zájmu, máte právo podat proti tomuto zpracování odůvodněnou námitku. V případě tohoto zpracování pro účely přímého marketingu, nemusíte žádost odůvodňovat a my v souladu s GDPR ihned přestaneme vaše osobní údaje zpracovávat.V ostatních případech máme právo Vaši námitku přezkoumat a posoudit, zda Vaše práva mají přednost před naším oprávněným zájmem.

11.7.            Právo na odvolání souhlasu

Pokud Vaše osobní údaje zpracováváme na základě souhlasu, máte samozřejmě právo souhlas kdykoliv odmítnout a vzít zpět. V takovém případě již nebudeme pokračovat s dalším zpracováním a pokud nám zákon v tom nebude bránit, tak Vaše osobní údaje smažeme.Pokud však budeme zpracovávat Vaše osobní údaje i na základě jiného právního titulu, nemáme povinnost (někdy ani nesmíme) dané osobní údaje smazat.

11.8.            Právo podat stížnost k Úřadu pro ochranu osobních údajů

Pokud se domníváte, že Vaše osobní údaje zpracováváme protiprávně, máte pochopitelně právo obrátit se se stížností k dozorovému úřadu, jímž je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

12.   Jak svoje práva mohu uplatnit?

Svoje práva můžete uplatnit jednoduše, a to e-mailem na adresu info@rodokmeny.cz Dovolíme si vás jen upozornit, že nejprve musíme ověřit vaši totožnost.

13.   Předáváte moje osobní údaje mimo EU?

Nikoliv.

14.   Používáte v rámci zpracování automatizované individuální rozhodování?

Nikoliv.

15.   Od kdy je tento dokument pro mne závazný?

Od 1.12.2020.
Copyright © 2021 ALTAMENTE, s.r.o. 
design by 
Greatex